Termeni si Conditii

1. Introducere

Website-ul www.tatasifiul.ro este operat de SAMRIC SA,  societate pe actiuni organizata si functionand in conformitate cu legile din Romania, avand sediul social in Bucuresti, Bd. Iuliu Maniu, nr. 7, sector 6, Romania, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. J40/385/1991, cod unic de inregistrare RO430784 (denumita in continuare „ TATA & fiul ) numar de telefon :+40(0) 31.730.22.00 / 31.730.22.01, numar de fax :+40(0) 31.730.22.05 si adresa de e-mail :office@tatasifiul.ro.

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a website-ului www.tatasifiul.ro (denumit in continuare “Website”) si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumit in continuare „Termenii si Conditiile").

Politica de retur TATA & fiul, Politica de confidentialitate TATA & fiul, Politica privind modulele cookie www.tatasifiul.ro, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii. Prin utilizarea Website-ului, prin logarea in cadrul acestuia si prin accesarea serviciilor oferite de catre TATA & fiul acceptati Termenii si Conditiilor detaliate mai jos, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora. Prin acceptarea Termenilor si a Conditiilor, sunteti, de asemenea, de acord cu Politica de retur , Politica de confidentialitate TATA & fiul, Politica privind modulele cookie www.tatasifiul.ro, precum si cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest Website.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest Website si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

TATA & fiul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila. TATA & fiul isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul Website-ului, in orice moment, fara o notificare prealabila. TATA & fiul isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.

Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest Website. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii va rugam sa ne contactati prin modalitatile mentionate aici: contact.

 

2. Preambul

Prezentele Termeni si Conditii se aplica exclusiv intre TATA & fiul si orice persoana care viziteaza Website-ul, denumita in continuare ‘Utilizator’, sau achizitioneaza produse si/ sau servicii de pe Website, denumita in continuare “Cumparator” de pe Website, denumite in mod colectiv ‘Partile’.

Prin utilizarea acestui Website confirmati ca sunteti major sau ca ati primit permisiunea parintilor si ca aveti capacitatea juridica de a incheia un contract si de a plasa ulterior o comanda pe Website. 

 

3. Definitii

Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de produse si/ sau servicii comercializate de catre TATA & fiul, prin intermediul Website-ului. In cuprinsul Termenilor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:

Utilizator – orice persoana fizica sau juridica care acceseaza, in orice mod, Website-ul.

Cumparatorul consumator – orice persoana fizica care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator.

Cumparatorul profesionist - orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitatea care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii, calitatea de consumator.

Vanzatorul – TATA & fiul.

Comanda – solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, in conditiile prevazute de Termeni si Conditii, de catre TATA & fiul.

Produs - orice bun comercializat de catre Decathlon Romania pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata care urmeaza sa fie livrat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termeni si Conditii.

Serviciu – orice serviciu comercializat de TATA & fiul pe acest Website, solicitat de catre Cumparator prin Comanda inregistrata, care urmeaza sa fie prestat de catre Vanzator, in conditiile prevazute in Termeni si Conditii.

Contract – contractul incheiat de catre Cumparator, in conformitate cu Termenii si Conditiile expres acceptate de acesta, si TATA & fiul, la momentul confirmarii de catre TATA & fiul, pe un suport durabil, a Comenzii transmise de catre Cumparator.

Sectiune – o sectiune de pe Website

Subsectiune – o subsectiune de pe Website

Newsletter - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre TATA & fiul intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea TATA & fiul cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre TATA & fiul catre Cumparator, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre TATA & fiul, indiferent de modalitatea de livrare;

Continut are urmatoarea definitie:

•    toate informatiile de pe Website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

•    continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor de catre TATA & fiul prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre TATA & fiul Utilizatorului si/sau Cumparatorului, conform datelor de contact, specificate sau nu de catre acesta;

•    informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de TATA & fiul intr-o anumita perioada;

•    informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care TATA & fiul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

•    date referitoare TATA & fiul, sau alte date privilegiate ale acesteia.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul Website-ului un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre TATA & fiul.

Specificatii, caracteristici, descrieri – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si/sau Serviciilor asa cum sunt precizate pe Website.

 

Documente contractuale

4.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

4.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail), prin sms sau telefonic.

4.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produselor si/sau Servicii din Comanda Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii. Daca clientul nu este de acord cu noua Comanda acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator in maxim 30 de zile de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua comanda.

4.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparaaor de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

4.5. Informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Website vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia putand fi si alte documente cum ar fi certificatul de garantie si/sau certificatul de conformitate emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele achizitionate

5. Informatii despre comenzile online

5.1. TATA & fiul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, TATA & fiul va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care TATA & fiul constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra sau Contractul valabil incheiat, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.

5.2. Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazinele TATA & fiul. In special, trebuie sa stiti ca:

·         culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Website, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;

·         dimensiunile si forma Produselor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Produs;

·         fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Produsului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Produsului sau sa ne contactati prin modalitatile mentionate aici: http://www.tatasifiul.ro/contact;

·         Produsele vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca TATA & fiul sa nu poata livra Comanda. De asemenea, TATA & fiul isi rezerva dreptul de a retrage orice Produs de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a TATA & fiul fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/ le-a retras de la comercializare;

·         TATA & fiul depune toate eforturile pentru a livra Produsele in conformitate cu data de livrare asumata, mentionata in emailul cu detalii despre livrare, transmis potrivit prevederilor din sectiunea 10. Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de TATA & fiul (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati Sectiunea 10 pentru mai multe informatii despre livrare;

·         Nu toate Produsele si promotiile valabile pe Website vor fi disponibile in magazinele TATA & fiul. Preturile practicate pe Website sunt aceleasi cu  cele aplicate in magazinele fizice.

·          TATA & fiul isi rezerva dreptul de a ajusta in mod liber si cu respectarea prevederilor legale, preturile si ofertele speciale practicate.

5.3. Nu este permisa utilizarea acestui Website in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest Website, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest Website prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului.

Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest Website.

TATA & fiul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Va rugam sa aveti in vedere ca folositi Website-ul pe riscul propriu, TATA & fiul nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Website-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Website. TATA & fiul nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiati, in temeiul legii. Astfel, este in avantajul dumneavoastra sa va asigurati ca aveti instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa va protejeze calculatorul de virusi si/sau orice alt continut daunator.

TATA & fiul a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi care pot fi, in mod rezonabil, apreciate ca eronate/derizorii de catre consumatorul mediu), cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.

Orice link-uri catre alte Website-uri sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Website sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar TATA & fiul nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor Website-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor Website-uri.

5.4. TATA & fiul ia are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea produselor online, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila. TATA & fiul nu va fi responsabila pentru nici o modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii serviciului de comenzi online, fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile online valabil confirmate de catre TATA & fiul, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse, vor fi in mod corespunzator executate de TATA & fiul.

5.5. TATA & fiul va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe website-ul www.tatasifiul.ro, in conformitate cu Politica de confidentialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe Website raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati TATA & fiul in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.

5.6. Va rugam sa aveti in vedere ca puteti face o comanda valabila pe Website numai daca ati implinit varsta de 18 ani si doriti ca Produsele si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/ activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.

5.7. Comercializarea online a Produselor are loc in sistem en-detail (comert cu amanuntul), iar nu en-gros (comert cu ridicata).

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal

6.1. TATA & fiul este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal sub numarul …………………………………

6.2. Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate in conformitate cu Politica de confidentialitate
 TATA & fiul.

6.3. Prin completarea formularelor specifice de pe Website, pentru crearea unui cont, transmiterea unei Comenzi si altele, va exprimati consimtamantul expres ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre TATA & fiul in scopurile mentionate. Refuzul furnizarii datelor solicitate de catre TATA & fiul pentru efectuarea unei Comenzi, determina imposibilitatea TATA & fiul de a livra Comenzile respective.

6.4. In cazul in care va modificati, prin utilizarea formularelor de pe Website, datele personale furnizate deja catre TATA & fiul si exista Comenzi in derulare, Comenzile respective isi pastreaza datele de la momentul efectuarii Comenzii, iar livrarea Produselor se va face neluandu-se in considerare noile date. TATA & fiul nu va solicita, prin nici un mijloc de comunicare (telefon/ e-mail etc.) informatii confidentiale, parole personale etc. In cazul in care dumneavoastra divulgati astfel de date catre terti, acestia poarta intreaga responsabilitate pentru propriile actiuni. In asemenea situatii, TATA & fiul nu va fi responsabila pentru niciun fel de prejudiciu.

 

7. Inregistrarea ca utilizator

7.1. Daca vizitati Website-ul, chiar daca nu achizitionati produse si/sau servicii, aveti calitatea de utilizator.

7.2. Pentru a putea achizitiona produse si/sau servicii trebuie sa va inregistrati pe Website, prin crearea unui cont. 7.3. Puteti gasi informatiile necesare cu privire la inregistrare in sectiunea “Intra in cont”.

7.4. TATA & fiul poate refuza solicitarea de inregistrare in masura in care constata ca informatiile furnizate sunt in mod vadit neconforme cu realitatea. 

 

 

8. Comenzi

Cum sa plasezi o comanda pe Website

8.1. Utilizatorul va consulta sectiunea “Cum comand?” pentru a obtine toate informatiile relevante despre etapele efectuarii unei Comenzi. Inregistrarea Comenzii constituie o oferta de achizitionare a produselor de la Vanzator, supusa confirmarii sale ulterioare.

8.2. La plasarea unei Comenzi, vi se va cere sa urmati mai multe etape:

- adaugati produsele alese in cos;

- selectati modalitatea de livrare;

- selectati metoda de plata;

- efectuati plata, cu exceptia platii ramburs;

8.3. Odata inregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. In cazul in care doriti sa modificati/anulati comanda va rugam sa ne contactati prin modalitatile mentionate aici: http://www.tatasifiul.ro/contact.

8.4. Dupa efectuarea Comenzii veti primi un e-mail sau un telefon de la TATA & fiul cu privire la detaliile Produselor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare, precum si un numar de identificare a Comenzii. Cumparatorului i se va aduce la cunostinta disponibilitatea produselor prin e-mail sau telefon in maxim 48 de ore, cu exceptia sarbatorilor legale.

8.5. Transmiterea Comenzii de catre Cumparator si primirea emailului mentionat la punctul 8.4. de mai sus, reprezinta doar o confirmare a faptului ca aceasta Comanda a fost receptionata de TATA & fiul si nu formeaza un contract cu caracter obligatoriu.

 

Acceptarea comenzilor si formarea contractului

8.6. In maxim 48 de ore de la transmiterea Comenzii, cu exceptia sarbatorilor legale, Cumparatorul va primi un e-mail sau un telefon de confirmare a disponibilitatii Produselor comandate.

8.7. TATA & fiul va depune toate eforturile pentru livrarea tuturor Produselor comandate, dar isi rezerva dreptul, fara a prezenta motivele aferente, sa refuze o Comanda (inainte de a o fi acceptat). In cazul in care Comanda este refuzata de TATA & fiul, Cumparatorul va fi anuntat in maxim 48 de ore de la momentul efectuarii Comenzii.

8.8. De indata ce Comanda dumneavoastra e gata sa fie expediata, TATA & fiul ania va va trimite un e-mail de confirmare a expedierii Comenzii. Contractul se considera valabil incheiat la momentul confirmarii expedierii de catre TATA & fiul, pe un suport durabil, respectiv prin transmiterea e-mailului care confirma expedierea comenzii catre Cumparator.


Preturile noastre

8.9. Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei si includ toate taxele aplicabile.

8.10. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile produselor si/sau serviciilor.

8.11. Preturile produselor afisate pe Website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale pe care le-ati selectat.

8.12. Orice alte costuri suplimentare vor fi incluse in sumarul comenzii dumneavoastra afisat pe ecran inainte de confirmarea finala a comenzii dumneavoastra.

8.13. Prin prezenta sunteti informat ca preturile produselor si serviciilor disponibile si aplicabile in magazinele TATA & fiul se aplica si achizitiilor facute pe Website .

Metodele de plata

8.14. Puteti plati produsele si/sau serviciile prin card bancar sau numerar, in RON.

8.15. Cardurile bancare acceptate sunt VISA si/sau MASTERCARD. Platile cu cardul efectuate pe Website sunt securizate prin …………. iar platile sunt procesate de …………………........................... Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa introduceti datele necesare autorizarii Comenzii in platforma de plati urmand instructiunile furnizate de aceasta platforma. TATA & fiul nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

8.16. Platile prin numerar se efectueaza la livrarea produselor si/sau serviciilor, catre reprezentantul curierului desemnat de catre TATA & fiul.

8.17. In cazul platii prin card bancar, imediat ce ati plasat Comanda, procesatorul de plati al TATA & fiul va bloca valoarea comenzii pe cardul dvs. Costul produselor si serviciilor selectate va fi debitat din contul dumneavoastra bancar de indata ce comanda dumneavoastra sau parte din comanda dumneavoastra ce doriti a fi expediata separat, este completa si gata de expediere. 

8.18. In cazul in care Comanda este anulata, procesatorul de plati al TATA & fiul va va debloca valoarea Comenzii in termen de maxim 30 de zile de la data anularii Comenzii, in functie de politica bancii dvs.

8.19. In cazul in care se realizeaza un control anti-frauda pentru a asigura securitatea operatiunilor cu clientii, TATA & fiul va poate cere sa furnizati documente cu privire la Comanda prin fax sau e-mail, ca si unul sau mai multe documente care atesta adresa si/sau copia actului de identitate, inainte de confirmarea comenzii dumneavoastra. Comanda dumneavoastra este finala numai dupa ce TATA & fiul a primit aceste documente si a trimis un e-mail de confirmare. In lipsa acestor documente sau in cazul in care documentele nu stabilesc identitatea si adresa dumneavoastra, TATA & fiul isi rezerva dreptul de a nu confirma comanda. TATA & fiul isi rezerva, de asemenea, dreptul de a respinge o comanda in cazul unui litigiu referitor la plata in curs de desfasurare sau in cazul in care un Client a comandat un numar neobisnuit de mare de produse si/ sau servicii.

8.20. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/ nu poate fi facut responsabil pentru nici un alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 

Dovada comenzilor si a platii

8.21. In absenta dovezilor, bazele noastre electronice de date si cele ale furnizorilor nostri de servicii sunt pastrate in conditii adecvate de siguranta si constitue dovada  tuturor tranzactiilor intre TATA & fiul si Cumparator. In conformitate cu reglementarile aplicabile, pastram comenzile intr-un mediu sigur. Puteti accesa comenzile plasate de dumneavoastra pe Website accesand sectiunea “Intra in cont”. In toate cazurile, TATA & fiul ul sfatuieste Clientii sa pastreze e-mail-ul de confirmare a comenzii. 

 

Erori ale preturilor

8.22. TATA & fiul va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe Website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. In cazul in care TATA & fiul descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda.

In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat, intr-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat in timpul procesului de comanda, TATA & fiul va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.

8.23. In cazul in care Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Produselor, insa anterior acestui moment a achitat deja pretul Produselor comandate, TATA & fiul va oferi o rambursare completa in cel mai scurt termen, dar nu mai mult de trei zeci (30) de zile calendaristice de la anulare.

8.24. In masura in care TATA & fiul  nu a informat Cumparatorul cu privire la preturile eronate si a confirmat Comanda, conform prevederilor de mai sus, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Produsele vor fi livrate.

        

9. Disponibilitate

9.1. Ofertele noastre de produse si servicii se aplica atat timp cat ele raman vizibile pe site, cu exceptia cazului in care sunt disponibile oferte speciale, caz in care termenul de valabilitate a acestor oferte va fi stipulat pe Website. Va sfatuim sa verificati disponibilitatea produselor pe pagina de informatii relevante despre produs. In cazul in care un produs si/sau serviciu comandat nu este disponibil, TATA & fiul isi rezerva dreptul de a anula comanda, caz in care veti fi notificat in consecinta.

9.2. Daca plasati o comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, TATA & fiul va va informa corespunzator. Restul comenzii va fi procesat si expediat catre dvs. in termenul indicat pe Website.

 

10. Livrare

10.1. Unde livram? Unde prestam serviciile?

Produsele sunt livrate la adresa furnizata de dumneavoastra in Comanda, deocamdata doar pe teritoriul Romaniei.

10.2. 

Livrarile catre anumite zone care nu sunt usor accesibile (cum ar fi regiuni muntoase la mare altitudine, etc) se vor face la cel mai apropiat oras. Dupa aceea, dvs. sunteti responsabil de aranjarea livrarii la locul exact in care va aflati. Acest serviciu poate fi supus unei taxe suplimentare, care nu va fi platita de catre TATA & fiul.

10.3. Timpul de livrare

Timpul de livrare afisat pe site decurge din momentul in care produsele comandate sunt expediate din depozitele noastre, dar nu mai mult de 30 de zile dupa confirmarea expedierii comenzii pe site. Veti primi un e-mail in care vi se confirma expedierea comenzii dvs.

10.4. Ce se intampla daca nu sunt acasa atunci cand se livreaza comanda?

Daca sunteti in imposibilitatea de a primi articolele livrate, veti fi contactat de catre reprezentantul curierului pentru TATA & fiul.

10.5. Verificati coletele la primire!

In ceea ce priveste primirea coletelor TATA & fiul sfatuieste Clientii sa verifice starea aparenta a coletelor la livrare. In cazul unei probleme (ambalaj deteriorat sau care lipseste) dvs.:

- trebuie sa descrieti starea coletului refuzat in detaliu pe nota de livrare/AWB;

- trebuie sa aveti semnatura operatorului de transport pe nota de livrare/AWB;

In situatia in care livrarea nu este conforma cu Comanda dvs. TATA & fiul va va trimite produsele lipsa/ deteriorate in cel mai scurt timp posibil sau va va rambursa contravaloarea comenzii, in functie de alegerea dvs.

 

    

11. Schimburi si retururi. Dreptul de retragere.

Conditii de inlocuire si rambursare

11.1 Aveti o perioada de maxim 30 de zile pentru a va schimba produsele comandate pe Website sau pentru a vi se rambursa contravaloarea acestora, conform TATA & fiul . Returnarea produselor se face pe cheltuiala dumneavoastra.

 

Dreptul de retragere

11.2. In conformitate cu legislatia in vigoare, aveti dreptul de a va retrage din prezentul Contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor. In conformitate cu legislatia in vigoare, aceasta perioada de retragere nu se va aplica in ceea ce priveste exceptarile de la art. 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 2014.

11.3. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati prin transmiterea unui mesaj la adresa de e-mail office@tatasifiul.ro, folosind urmatorul model:

 “Catre:

SC SAMRIC SA

Bd. Iuliu Maniu nr. 7, sector 6, Bucuresti

0317302000

office@tatasifiul.ro

 

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea produselor aferente comenzii cu numarul .................................................

 Numele consumatorului

Adresa consumatorului

Semnatura consumatorului

Data”

 Daca folositi aceasta optiune, va vom transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

11.4. Dreptul de retragere se va exercita pe cheltuiala dumneavoastra, in conformitate cu termenii si conditiile de mai jos. TATA & fiul nu va va rambursa costurile returnarii produsului.

 

Exercitarea dreptului de retragere

11.5. Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cea oferita de catre TATA & fiul, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

11.6. Puteti alege cum sa returnati articolul dvs. si daca doriti puteti sa incheiati o asigurare pentru pierderea, furtul sau distrugerea coletului dumneavoastra. TATA & fiul nu ramburseaza costurile de returnare sau costurile de asigurare si nu va fi raspunzator in cazul in care coletul dumneavoastra se pierde. TATA & fiul recomanda clientilor sa aleaga o optiune postala prin care pot urmari coletul. In general, toate costurile si riscurile care decurg in legatura cu returnarile sunt suportate de Client.

11.7. Doar articolele retunate ce sunt complete, in stare perfecta si in ambalajul original vor fi acceptate. In caz contrar, returnarea va fi considerata neconforma si nu veti primi o rambursare de la TATA & fiul. 

Cand voi primi rambursarea daca imi exercit dreptul de retragere?

11.8. Daca urmati procedura de returnare de la articolele 11.2 si 11.3, veti fi rambursati in termen de maxim 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage. Rambursarea presupune costul produselor comandate si costul transportului de la TATA & fiul la Cumparator, daca ati fost nevoit sa-l suportati. Costul returnarii de la Client la TATA & fiul este in responsabilitatea Cumparatorului.

11.9. Pentru platile efectuate prin card bancar, veti fi rambursati direct in contul bancar. In cazul in care ati achitat produsele la livrare, rambursarea se poate face:

- intr-un cont bancar comunicat de dvs., in cazul in care ati returnat produsul prin posta/curier.

- in numerar, la unul din magazinele TATA & fiul, daca va prezentati cu produsul si cardul de fidelitate TATA & fiul sau factura de achizitie.

11.10. In cazul in care doar o parte a unei comenzi este returnata, TATA & fiul va rambursa costurile de expediere / transport (doar dus), in functie de valoarea totala a comenzii. In cazul in care o comanda intreaga este returnata, TATA & fiul va rambursa toate costurile postale platite atunci cand a fost plasata comanda.

11.11. TATA & fiul poate amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

 

Ce se intampla daca articolul meu este defect sau nu este ceea ce am comandat?

11.12. In cazul in care defectul a fost cauzat de transportator va rugam sa consultati punctul 10.5  

11.13. In cazul in care articolul nu corespunde cu cel comandat (model, marime, culoare sau referinte incorecte), aveti o perioada de 30 de zile de la primirea coletului in care sa cereti returnarea, inlocuirea sau rambursarea articolului catre TATA & fiul, in conformitate cu Politica de Retur TATA & fiul

Pot returna un articol la un magazin TATA & fiul ul?

11.14. TATA & fiul l permite Clientilor TATA & fiul sa schimbe sau sa returneze articolele la oricare magazin TATA & fiul din Romania,

11.15. In cazul in care returnati produse la un magazin TATA & fiul din Romania trebuie sa duceti produsul la cel mai apropiat magazin TATA & fiul, impreuna cu factura doveditoare achizitiei produsului pe Website. Rambursarile vor fi facute de catre magazin si veti primi contravaloarea in bani a produsului returnat.

 

13. Dreptul de proprietate al produselor,  transmiterea riscurilor, raspundere

13.1. TATA & fiul isi va rezerva dreptul de proprietate asupra produselor cumparate de Dumneavoastra pana ce v-ati indeplinit toate obligatiile, in special plata pretului integral al comenzii.

13.2. In cazul in care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

13.3. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor si/sau Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

13.4. La livrare, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior TATA & fiul in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Produselor. Refuzul de semnare a documentul de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Produselor;

13.5. Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Produselor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Produselor, respectiv riscul de pierdere sau de deteriorare.

13.6. In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Produsele in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Produsele. Cumparatorul este de acord ca TATA & fiul  sa se bazeze pe instructiunile reprezentantului ca si cum ar fi propriile sale indicatii.

    

14. Drepturile de proprietate intelectuala

14.1. In conformitate cu Politica de confidentialitate, continutul si materialele publicate pe Website, sunt integral in proprietatea exclusiva a  TATA & fiul l. Folosirea, fara acordul expres al TATA & fiul, a oricarui material publicat pe acest Website, se pedepseste conform legii. Denumirile TATA & fiul si tatasifiul.ro si reprezentarile grafice corespunzatoare sunt marci inregistrate ale  SC SAMRIC SA.

14.2. Prevederile din prezenta sectiune, precum si dispozitiile aplicabile din Politica de confidentialitate, nu va impiedica sa utilizati acest Website pentru a inregistra o Comanda online si a copia/utiliza/printa detaliile acesteia sau ale Contractului.

14.3. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/ sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de catre TATA & fiul ul, includerea oricarui Continut in afara Website-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al TATA & fiul asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres TATA & fiul.

14.4. Utilizatorii poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

14.5. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea TATA & fiul si/sau al angajatului/prepusului TATA & fiul care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

14.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 

15. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

16. Forta majora si caz fortuit

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora sau de caz fortuit. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de cel care ar fi fost chemat sa raspunda daca evenimentul nu s-ar fi produs.

 16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

17. Newslettere

In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Website, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Utilizator se poate face in orice moment din contul creat pe Website. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document. 

 

19. Legislatia aplicabila si jurisdictie

19.1. Utilizarea Website-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Website-ului sunt guvernate de legislatia romana.

19.2. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea Website-ului sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania.

19.3. Consumatorii nu pot renunta la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauza contractuala prin care se renunta sau se restrang in mod direct sau indirect drepturile prevazute de lege in favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru acestia.